Voor-schokdemper

Carpartsdirect,nl verkoopt voor schokdempers en achter schokdempers van originele kwaliteit. Wij adviseren beide voor schokdempers  of achter schokdempers gelijktijdig te vervangen.

De schokdemper of schokbreker is een van de belangrijkste onderdelen van het onderstel. Zonder geschikte schokbrekers wordt rijden nogal gevaarlijk en/of onaangenaam. Daarom is het belangrijk dat de aankoop van voor schokdempers en/of achter schokdempers goed overwogen is.

Bij ons kunt u per automerk zowel oliegevulde als gasgevulde schokdempers vinden. Volledige sets, maar ook aparte onderdelen zijn bij ons te verkrijgen.

In het huidige verkeer hebben schokdempers en veren steeds meer te lijden. Verkeersdrempels doen de levensduur van schokdempers geen goed. Deze slijtage gaat zo geleidelijk dat een bestuurder vaak pas heel laat opmerkt dat de dempers aan vervanging toe zijn. Het regelmatig controleren van de schokdempers is een must voor de veiligheid van uw auto.

Waarom moet ik mijn schokdempers laten vervangen?
De belangrijkste functie van de voor schokdemper en achter schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het wegdek te houden. Hobbels uit het wegdek worden door de schokdemper opgevangen en geneutraliseerd. Dit voorkomt dat de auto gaat stuiteren en zorgt er voor dat uw remmen optimaal werken. Daarnaast presteren uw banden optimaal bij goedwerkende schokdempers. De banden zullen ook minder snel slijten. Er is dus een duidelijke samenhang tussen deze onderdelen. De functie van de schokdemper wordt vaak zwaar onderschat

Voor schokdempers moeten gemiddeld na 80.000 km vervangen worden. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloed dit gemiddelde sterk. Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer aan een keuring te onderwerpenVoer uw kenteken in of selecteer uw auto!