Privacy statement

 
De bescherming van privacy is belangrijk voor Carpartsdirect.nl BV. Ons  Privacy Statement geeft uitleg over welke persoonsgegevens Carpartsdirect.nl BV verzamelt en hoe wij  hiermee omgaan. Daarnaast licht dit Privacy Statement toe welke rechten u heeft in het kader van gegevensbescherming en hoe u deze kunt uitoefenen.   Onderstaand ons privacy beleid. Wij verzoeken u  hiervan kennis te nemen.

 

Gegevensverantwoordelijke

Carpartsdirect.nl BV  is (eind)verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens die wij verzamelen. Wij verzamelen persoonsgegevens als u producten koopt bij  Carpartsdirect.nl , dan wel wanneer u  zich aanmeldt voor onze nieuwsbrieven en mailings, zich registreert als accounthouder of op een andere manier zich aan ons verbindt.

 

Gegevensverwerking

Carpartsdirect.nl  verzamelt en verwerkt informatie met betrekking tot consumenten en bezoekers van deze website. Welke gegevens wij verzamelen is afhankelijk van de dienst die u gebruikt.

 

Gegevens die u  aan ons verstrekt

U verstrekt ons persoonsgegevens wanneer u:

– een bestelling plaatst bij carpartsdirect.nl;

– zich aanmeldt als accounthouder;

– zich aanmeldt voor onze nieuwsbrieven of mailings;

– feedback geeft

– op een andere manier gegevens met ons deelt; direct of indirect.

 

Deze gegevens bestaan uit:

– persoonlijke informatie: naam, geslacht, e-mailadres, factuur/postadres, geboortedatum, telefoonnummer

– bedrijfsinformatie: naam bedrijf, BTW nummer, KvK nummer, factuur/postadres

– gegevens m.b.t. uw auto (kenteken, chassisnummer of merk/model/type)

– betaalinformatie: factuurgegevens, rekeningnummer

– orderinformatie zoals productnamen en artikelnummers

– historische informatie zoals bestelhistorie;

 

Ieder bezoek aan Carpartsdirect.nl wordt automatisch geregistreerd. Hiervoor maken wij gebruik van cookies.  Hierbij verzamelen wij de volgende informatie (verkeersgegevens).

– IP adres

– datum en tijd van uw bezoek aan Carpartsdirect.nl

– website vanaf waar u naar Carpartsdirect.nl komt

– device ID’s en overige device informatie zoals browser, operating system

– bron van dataverzameling zoals webbrowser, mobile browser, applicatie

– geografische informatie

 

Doeleinden van gegevensgebruik

 

Bestelgegevens

De bestelgegevens gebruiken we om uw bestelling te verwerken en zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Uw e-mailadres en telefoonnummer kunnen hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld, iets is met het pakket. Het e-mailadres dat u hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Wij zullen de aan uw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

 

Gegevens mbt uw auto

Het kenteken, chassisnummer of andere auto identificatie wordt gebruikt om de juiste onderdelen voor uw auto te tonen.

 

Nieuwsbriefgegevens

Wanneer u via onze webshop een bestelling plaatst, kunt u aangeven of u onze digitale nieuwsbrief met interessante aanbiedingen wilt ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, vink dan het vakje aan. Wanneer u zich voor de nieuwsbrief af wilt melden, kan dit altijd via de link in de nieuwsbrief of door ons een e-mail te sturen met hierin het verzoek u af te melden. Uw overige gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en zullen we ook niet verstrekken aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.

 

Betalingsgegevens

Wanneer u achteraf wilt betalen (na ontvangst van uw bestelling) worden uw  gegevens op verzoek van carpartsdirect.nl getoetst en geregistreerd bij Afterpay. Carpartsdirect.nl draagt de vordering van de bestelling op rekening over aan Afterpay.  Zij besluiten vervolgens op basis van deze informatie of u voor deze betaalwijze in aanmerking komt. Bij registratie van betalingsgegevens noteren we alleen uw betaalwijze (MasterCard, VISA, American Express, PayPal, iDEAL, Maestro, AfterPay Achteraf betalen). Uiteraard worden bankgegevens niet door ons opgeslagen en is elke betaalmogelijkheid beveiligd.

 

Overige informatie – Verkeersgegevens

Bij verkeersgegevens kunt u denken aan het registreren van een IP-adres*, het installeren van een cookie** en het registreren van het klikgedrag en het analyseren van uw navigatie op onze website. Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina’s worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en digitale nieuwsbrieven) kunnen verbeteren.

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina’s via Internet naar de juiste computer te sturen.

** Een Cookie is een verzameling gegevens, een registratiebestandje, die een website overbrengt naar de harde schijf van een computer om ze daar op te slaan. Een cookie identificeert de bezoeker weliswaar niet, maar wel zijn computer. Onze website installeert een cookie voor analyse van uw surfgedrag zodat we onze website optimaal kunnen samenstellen.

 

Ook in onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij  uitleggen waarom wij cookies gebruiken.  U kunt hierbij aangeven of u cookies toestaat of niet toestaat.

 

Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt. U kunt ook cookies uit uw browsergeschiedenis verwijderen. Door het verwijderen van de cookies op een regelmatige basis, kunt u het gebruikersprofiel wat daarmee is opgebouwd veranderen. Het verwijderen van cookies stopt echter niet het verzamelen van de data, het verwijdert slechts het profiel gebaseerd op de eerdere browsegeschiedenis.

 

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan verwijzen we u naar de privacy verklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

 

Verstrekking aan derden

Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners leveren op maat gesneden advertenties op basis van uw persoonsgegevens. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst. Deze partners zijn (mede) gevestigd buiten de EU. Wij hebben strikte afspraken met hen om de Europese privacyregels na te leven.

 

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie- en retourtermijn. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal twee jaar voor statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar).

 

Doorlinken via onze carpartsdirect.nl website

De website carpartsdirect.nl kan advertenties van derden of koppelingen naar andere sites bevatten die niet onder ons beheer  vallen. Carpartsdirect.nl  is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud of naleving van de privacyregels door de beheerders van de betreffende sites. Het opnemen van links naar andere sites impliceert daarnaast ook geen goedkeuring van carpartsdirect.nl met betrekking tot de inhoud van dergelijke sites.

 

Beveiligde pagina’s

De website carpartsdirect.nl alsmede onze online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina’s zijn beschermd met SSL, waardoor uw gegevens versleuteld worden verzonden en het onmogelijk is voor derden om uw (creditcard)gegevens te zien. U  kunt de beveiliging checken door op de pagina op uw rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor ‘Eigenschappen’. Een andere mogelijkheid is om in de browser het “slotje” linksboven aan te klikken. U krijgt nu een venster met de verbindingsgegevens. Bij ‘Verbinding’ staat vermeld dat het om een SSL-verbinding gaat. Uw creditcardgegevens, zoals het nummer en de vervaldatum, worden uiteraard niet opgeslagen.

 

Rechten van bezoekers en onze klanten

Voor vragen over ons privacy beleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of aangeven dat u  de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren..

Inzage: U heeft  het recht om inzage te krijgen in de persoonsgegevens die Carpartsdirect.nl van u heeft.

Correctie: wij zorgen er voor dat de gegevens die Carpartsdirect.nl  van u heeft kloppen en actueel zijn. U kunt ons vragen om informatie te wijzigen of verwijderen, wanneer iets in uw gegevens niet klopt.

Verwijdering:  u  hebt het recht om verwijdering van uw gegevens aan te vragen. We hebben niet altijd de mogelijkheid om uw gegevens direct te verwijderen in verband met de wettelijke bewaartermijnen of uitvoering van de leveringsovereenkomst.

Bezwaar: u heeft  het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, mocht u van mening zijn dat dit onjuist of onterecht gebeurt. Dit kan door een e-mail te sturen naar natasja@carpartsdirect.nl.

Toestemming intrekken: wanneer wij persoonsgegevens verwerken op basis van uw  toestemming, zoals bijvoorbeeld de nieuwsbrief, heeft u  het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken. Dit kunt u doen onderin de nieuwsbrief of door een e-mail te sturen naar natasja@carpartsdirect.nl.

Klachten:  u kunt een klacht aangaande gegevensbescherming indienen via natasja@carpartsdirect.nl of bij de autoriteit via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/.

 

Geheimhouding

De personen die handelen onder het gezag van de verantwoordelijke, alsmede de verantwoordelijke zelf en zij die toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

 

Beveiliging

Om inzage van uw persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft carpartsdirect.nl verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, ongeoorloofd gebruik, ongeoorloofde wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies.

 

Carpartsdirect.nl treft passende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, overdracht, vernietiging of andere ongeautoriseerde verwerkingen. De veiligheidsmaatregelen omvatten firewalls, encryptie, gebruik van beveiligde IT-omgevingen, toegangscontrole, training aan personeel dat met uw gegevens werkt.  Daarnaast is toegang tot uw informatie beperkt tot personeel van Carpartsdirect.nl dat uw gegevens nodig heeft voor de uitvoering van zijn/haar functie.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/.

 

Tenslotte

Mocht u na het lezen van deze privacy policy toch nog vragen hebben over de bescherming van uw privacy tijdens bezoeken op onze website, neem dan gerust schriftelijk, via onderstaande gegevens contact met ons op.

 

Carpartsdirect.nl  kan tussentijds deze privacy verklaring aanpassen wanneer er zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, wetgeving, verwerkingen of verstrekkingen. Wijzigingen zullen bekend worden gemaakt via deze pagina.

 

Hieronder vind u onze contact gegevens:

Carpartsdirect.nl

Admiraal Trompstraat 11

3115HK Schiedam

Nederland

 

Klantenservice:

Tel:  010-2467419

E-mail: info@carpartsdirect.nl

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25-05-2018.


Copyright

Deze website geniet auteursrechtelijke bescherming. Het is niet toegestaan (delen van) de site te verveelvoudigen anders dan door het downloaden en bekijken daarvan op een enkele computer, en/of het printen van een enkele hardcopy. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van carpartsdirect.nl is het niet toegestaan deze site op andere wijze te verveelvoudigen, door te zenden of beschikbaar te stellen op een netwerk.


Aansprakelijkheid

Deze website is bestemd voor het verstrekken van informatie aan onze klanten. Wij hebben de inhoud van deze website met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar kunnen geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op deze site. Wij zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van deze informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan.

 

Wij achten ons niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de toegang tot of de informatie op enige site die is verbonden/gelinkt van of naar deze site. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.


Carpartsdirect.nl BV

Admiraal Trompstraat 11

3115 HK SCHIEDAM

Telefoon:010-2467419

Fax: 010-2460019

E-mail info@carpartsdirect.nl