Remblokken

Klik op één  van onderstaande rembloksets en voer uw kenteken in. De juiste remblokken voor uw auto worden dan automatisch getoond!

Vervang tijdig uw remblokken en koop originele remblokken tegen scherpe prijzen bij carpartsdirect.nl. Op vindt de juiste remblokken voor uw auto simpel op basis van uw kenteken of auto gegevens.

Wat doen remblokken?
Een remblok is een frictiemateriaal wat op een metalen plaat verlijmd is. Een remblok in werking wordt ingedrukt door remzuigers en vastgehouden door het remzadel. Remblokken hebben wrijving nodig om een voertuig tot stilstand te brengen. De hydraulische druk duwt de remblokken tegen de remschijf, hierdoor wordt de remkracht vergroot en wordt de snelheid van de auto vermindert. De voorremmen hebben het meeste werk aan het vertragen van een voertuig. Wanneer een voertuig wordt vertraag, wordt de belasting overgedragen naar de voorwielen.

Wanneer remblokken vervangen?
Bij de meeste auto’s wordt het aangegeven in het dashboard wanneer de remblokken aan vervanging toe zijn. Een ander signaal is het horen van piepende geluiden wanneer u remt.  Doordat de remblokken minder goed functioneren, heeft de auto een langere remweg. Voorkom gevaarlijke situaties voor uzelf en uw passagiers. Het moment waarop remblokken vervangen moeten worden verschilt per auto en bestuurder. Factoren die meespelen zijn rijstijl, soort auto en het gebruik van de auto. Houdt u zich netjes aan de aangegeven snelheid of rijdt u juist harder of zachter? Wanneer er harder wordt gereden, zal er ook vaker en harder op het rempedaal worden gedrukt. Dit leidt tot een snellere slijtage en  kortere levensduur.

Waar of hoe remblokken vervangen?
Bij carpartsdirect.nl kunt u remblokkensets van originele kwaliteit tegen groothandelsprijzen kopen. U koopt altijd een complete set van 4 remblokken voor de vooras en/of achteras. Bezit u niet over de kennis of mogelijkheid om zelf de remblokken te vervangen? Schakel dan een van de ruim 500 montagepartners van carpartsdirect.nl in. De montagepartners bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een bij u in de buurt zit.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!