dodge

Zoek motorolie op Dodge modellen

Selecteer hieronder uw model:

Koop uw Dodge motorolie voor minder bij carpartsdirect.nl

dodgeDoor tegenvallende verkopen in de Nederlandse markt en de grote concurrentie van Europese en Aziatische modellen is de verkoop van Dodge sinds 2011 gestaakt in Nederland. De Dodge Journey wordt nog wel verkocht onder de vlag van het Italiaanse bedrijf Fiat. Sinds de afsplitsing van de Dodge Ram lijm (performance lijn) dalen de verkoopcijfers jaar op jaar. Daarnaast is de iconische Dodge viper geen Dodge meer. De Viper is nu een model van de performance-divisie SRT. Dit onderdeel is ook verantwoordelijk voor de Dodge Charger SRT en de Dodge Challenger SRT.

Hoe is Dodge ontstaan?

In het jaar 1914 richtten de broers The Dodge brothers motor vehicle company op en introduceerden hun eerste auto. Deze Dodge was voorzien van een 3,5 liter motor welke 40 pk produceerde en 785 dollar koste. De kostprijs was veel hoger dan de immens populaire T-Ford maar was ook een stuk moderner dan de al uit 1908 daterende T-Ford. De Dodge had veel succes en het eerste jaar werden reeds 45.000 exemplaren gebouwd.

In de volgende jaren kreeg het merk Dodge al snel een goede naam wegens de grote betrouwbaarheid van hun wagens. Door de hoge betrouwbaarheid kreeg Dodge de opdracht om militaire voertuigen voor het Amerikaanse leger te leveren die in de Eerste Wereldoorlog zijn gebruikt. De legervrachtwagens van Dodge werden ook door het Franse leger ingezet. In 1918 ontving Dodge hiervoor een erekruis van Frankrijk.

In 1920 was het merk Dodge uitgegroeid tot de op één na grootste constructeur in de Verenigde Staten. Er waren tot dat moment reeds 140.000 Dodges geproduceerd. Ford was op dat moment de grootste constructeur. Na de dood van John Dodge werd het bedrijf aan Dillion verkocht voor 146.000.000 dollar dat hierbij General Motors overtrof. Het was destijds het hoogste overnamebedrag uit de geschiedenis. Op 31 juli 1928 werd het bedrijf doorverkocht aan Chrysler voor 175.000.000 dollar.

In de jaren zeventig kwam Chrysler in zware financiële problemen. Chrysler Europe ging in 1977 ten onder en werd in 1978 voor symbolische bedrag van 1 dollar verkocht aan Peugeot.

De Dodge fabriek werd doorverkocht aan Renault. Zij gingen door met de productie van Dodge vachtwagen die ze verkochten onder de naam van Renault. Dit werd enkele jaren later uit gefaseerd.

De fabriek werd uiteindelijk een motorenfabriek. In 1998 kwam Dodge samen met Chrysler in handen van het Duitse DaimlerChrysler dat het in 2007 afstootte. In mei 2009 vroeg Chrysler faillissement aan, maar op 10 juni ging het merk inclusief Dodge een samenwerking met Fiat aan.

Dodge motorolie

Carpartsdirect.nl de online aanbieder voor al uw Dodge auto-onderdelen en motorolie. Bij carpartsdirect.nl worden alleen originele Dodge onderdelen en motorolie van de beste kwaliteit verkocht.

Heeft u nog vragen over Dodge motorolie? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van carpartsdirect.nl. Uiteraard is carpartsdirect.nl ook te bereiken via de mail via info@carpartsdirect.nl. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.