dacia

Zoek motorolie op Dacia modellen

Selecteer hieronder uw model:

Koop uw Dacia motorolie voor minder bij carpartsdirect.nl

DaciaDacia is een Roemeense dochteronderneming van de Franse autofabrikant én autogigant Renault. De eerste Dacia fabriek werd ruim 50 jaar geleden, in 1966 opgericht in Mioveni, Roemenië. Aanvankelijk werden hier alleen Renault personenwagens geproduceerd, echter voldeden de wagens niet aan de westerse kwaliteitseisen. Hierdoor werden de in Mioveni geproduceerde Renault voertuigen grotendeels verkocht in Roemenië.

In 1969 werd de eerste Dacia auto geproduceerd, de Dacia 1300 werd in datzelfde jaar tentoongesteld in Parijs en Boekarest. Een jaar later, waren er al verschillende modellen beschikbaar: de standaard Dacia 1300, de Dacia 1300L Lux en de Dacia 1301 Lux Super. Hoewel de eerste Dacia fabriek, eigenlijk géén Dacia wagens produceerde, kwam dit in 1999 pas op gang. In dit jaar nam Renault Dacia over. Drie jaar later had Renault met de vernieuwde Dacia modellen al 50% marktaandeel in Roemenië. Het meest bekende model van dit automerk is de Dacia Logan, sinds het eerste model de Dacia 1300. De Dacia Logan was in 2004 één van de meest verkochte auto’s in Midden-Europa, Oost-Europa en Rusland. Dacia auto’s staan bekend vanwege de lage prijzen. Na de overname door Renault kwam het automerk weer tot leven en heeft het merk een grotere rol van betekenis in de automarkt.

Dacia motorolie

Carpartsdirect.nl de online aanbieder voor al uw Dacia auto-onderdelen en motorolie. Bij carpartsdirect.nl worden alleen originele Dacia onderdelen en motorolie van de beste kwaliteit verkocht.

Heeft u nog vragen over Dacia motorolie? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van carpartsdirect.nl. Uiteraard is carpartsdirect.nl ook te bereiken via de mail via info@carpartsdirect.nl. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.