Egr-klep

Uitlaatgasrecirculatie, Exhaust of Emission Gas Recirculation ook wel EGR genoemd. De EGR zorgt ervoor dat de uitlaatgassen van de auto terecht komen in de verbrandingskamers. Wanneer dit vermengd wordt met de inkomende lucht, daalt het zuurstofgehalte van het mengsel. Vervolgens wordt dit mengsel verbrand, hierbij daalt de tempratuur wanneer het zich over een grotere massa verspreidt. Hierdoor wordt de uitstoot van het stikstofoxidegehalte geminimaliseerd. Doordat de uitlaatgassen erg warm zijn, is het belangrijk dat deze worden afgekoeld. Hier zorgt de EGR-koeler voor. Vanaf de EGR-koeler verplaatst de op temperatuur gebrachte uitlaatgassen zich naar de EGR-klep. Hier worden de uitlaatgassen vermengd met de inkomende lucht. De EGR-klep is alleen in werking wanneer de auto deels belast wordt. Bij een volle motorbelasting is de EGR-klep niet in werking en staat de klep dicht. Wanneer het toerental te laag of te hoog is wordt de EGR-klep ook gesloten.

Mogelijke storingsoorzaken zijn:- Geen onderdruk, spanning of massa- Verkooksing- Mechanische beschadigingen 

 Indien storing optreedt, raden wij u aan de volgende acties te ondernemen:- Controleren van de onderdruk, de spanningsvoorziening of massaverbinding- Controleren op verkooksen- Controleren op mechanische beschadigingen- Aansturing controleren

Carpartsdirect.nl levert EGR kleppen van originele kwaliteit tegen de scherpste prijzen.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!