Hoofdremcilinder

Hoofdremcilinders zijn een belangrijk onderdeel van het totale remsysteem. Deze hydraulische cilinder staat rechtstreeks in verbinding met het rempedaal. De werking kan men als volgt omschrijven:

In het hoofdremcilinderhuis bevindt zich de zuiger met de op de remvloeistof afgestemde afdichtringen, de primaire afdichtring (los voor de zuiger) en de secundaire afdichtring (om de zuiger). De zuiger wordt door de zuigerdrukveer in rusttoestand gehouden en bij teruggaande slag in de oorspronkelijke ruststand gedrukt. De zuigerdrukveer zit tussen de primaire afdichtring en het bodemventiel. Verder is er de aansluiting op het hoofdremcilinderhuis voor het remvloeistofreservoir. Met de kleine navulboring vóór de primaire afdichtring en één grotere boring bij de zuiger, is de toegang van de remvloeistof tussen het reservoir en het druksysteem geregeld. Nadat het rempedaal is ingetrapt wordt de kleine navulboring afgesloten door de primaire afdichtring en is het systeem “gesloten”. De in het druksysteem aanwezige remvloeistof kan nu de hydraulische druk in de remleidingen voortplanten naar de remcilinders. Om met geringe pedaaluitslag al snel een grote kracht te kunnen uitoefenen op de remschoenen wordt het bodemventiel gebruikt. Met dit bodemventiel, in combinatie met de zuigerdrukveer, wordt een zekere voordruk in het systeem gehouden.

Carpartsdirect.nl levert hoofdremcilinders van originele kwaliteit tegen de scherpste prijzen.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!