Schokdemper

Schokdempers, ook wel schokbrekers genoemd, zijn één van de belangrijkste onderdelen van het onderstel. Zonder geschikte schokbrekers wordt rijden nogal gevaarlijk en/of onaangenaam. Daarom is het belangrijk dat de aankoop van schokdempers goed overwogen is. Bij ons kunt u per automerk zowel olie gevulde als gas gevulde schokdempers vinden. Volledige sets, maar ook aparte onderdelen zijn bij ons te verkrijgen. Een gasschokdemper is feitelijk een olie schokdemper met gas op druk gezet.

In het huidige verkeer hebben schokdempers en veren steeds meer te lijden. Verkeersdrempels doen de levensduur van schokdempers geen goed. Deze slijtage gaat zo geleidelijk dat een bestuurder vaak pas heel laat opmerkt dat de dempers aan vervanging toe zijn. Het regelmatig controleren van de schokdempers is een must voor de veiligheid van uw auto.

Waarom moet ik mijn schokdempers laten vervangen?
De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het wegdek te houden. Hobbels uit het wegdek worden door de schokdemper opgevangen en geneutraliseerd. Dit voorkomt dat de auto gaat stuiteren en zorgt er voor dat uw remmen optimaal werken. Daarnaast presteren uw banden optimaal bij goedwerkende schokdempers. De banden zullen ook minder snel slijten. Er is dus een duidelijke samenhang tussen deze onderdelen. De functie van de schokdemper wordt vaak zwaar onderschat. Schokdempers moeten gemiddeld na 80.000 km vervangen worden. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloed dit gemiddelde sterk. Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer aan een keuring te onderwerpen

Wanneer schokdempers vervangen?
– Heeft u moeite om de auto in een rechte lijn te houden bij zijwind?
– Heeft de auto bij het remmen neiging tot duiken?
– Gaat de auto stuiteren wanneer u op een oneffen wegdek rijdt?
– Moet u bij het uitrijden van een bocht bijsturen?
– Is er sprake van onregelmatige slijtage van de banden?

Indien u één van deze vragen met ja kunt beantwoorden dan, dan zijn uw schokdempers zeer waarschijnlijk aan vervanging toe.

U vindt schokdempers tegen scherpe prijzen en van originele kwaliteit bij carpartsdirect.nl.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!