Lambdasonde

Lambdasondes en spruitstukken voor alle automerken vindt u bij de online aanbieder van auto-onderdelen; carpartsdirect.nl.

Hoe werkt de lambdasonde?

Autofabrikanten zijn continue bezig met het verbeteren van technieken voor de lambdasonde, zodoende worden er steeds effectievere manieren gevonden om de uitstoot van uitlaatgassen te reduceren. Letterlijk gezegd meet de lambdasonde het zuurstofgehalte van de uitlaatgassen. Als u op zoek bent naar een originele lambdasonde dan bent u bij carpartsdirect.nl aan het juiste adres. Carpartsdirect.nl koopt haar lambdasondes direct in bij de fabrikant, hierdoor kan carpartsdirect.nl haar lambdasondes aanbieden tegen groothandelsprijzen. Een lambdasonde maakt gebruik van verschillende soorten keramische elementen en functies op verschillende manieren, echter hebben de functies en de keramische elementen hetzelfde doel; ervoor zorgen dat de katalysator efficiënt werkt en schadelijke gassen tot een minimum beperken. Om dit te bereiken moet de motor zo dicht mogelijk bij de verbranding zijn om alles op te nemen. De juiste lucht- en brandstofverhouding is circa 15 kg lucht tegen 1 kg brandstof. Deze exacte lucht- en brandstofverhouding wordt een stoichiometrusche verhouding of Lambda genoemd. Op dit moment zijn er weinig voertuigen die dit soort lambdasonde gebruiken. Nieuwe voertuigen worden standaard uitgerust met de lambdasonde sensor. Wanneer auto’s gebruik maken van de lambdasonde sensor, kan er precies gemeten worden wat het lucht- en brandstof over een groot bereik is.

Het is van groot belang om het functioneren van de lambdasonde regelmatig te testen: bij voorkeur om de 30.000 km of tijdens elk uitlaatgasonderzoek. Omdat de lambdasonde bloot staat aan thermische, chemische en mechanische belasting is deze aan slijtage en veroudering onderhevig.

Wat doet een spruitstuk?
Kleine explosies binnenin de verbrandingskamers van een verbrandingsmotor maken het mogelijk dat het voertuig in beweging komt. In de meeste gevallen zorgt het brandstof ervoor dat er een explosie plaatsvindt, maar de explosie zou niet mogelijk zijn zonder zuurstof waardoor de verbranding plaatsvindt. Een explosie vindt plaats bij de juiste hoeveelheid zuurstof in combinatie met brandstof in de cilinders van het voertuig. Het spruitstuk zorgt voor de inname of uitlaat van het zuurstof. Het inlaatspruitstuk bestaat uit een reeks buizen welke ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheid zuurstof én brandstof per cilinder worden verdeeld. Is uw spruitstuk kapot? Wacht dan niet te lang met het vervangen van uw spruitstuk. Carpartsdirect.nl biedt kwalitatieve spruitstukken aan tegen de laagste prijzen. Door middel van de kenteken zoekfunctie vindt u gemakkelijk het bijbehorende spruitstuk voor uw auto.

Carpartsdirect.nl biedt kwaliteit, scherpe prijzen en service
Carpartsdirect.nl verkoopt auto onderdelen van originele kwaliteit en tegen zeer scherpe prijzen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste onderdelen voor uw auto? Neem dan contact op met de helpdesk via 010-2467419 of stuur een mail naar info@carpartsdirect.nl. U kunt ook gebruik maken van de online chatfunctie.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!