Gloeibougie

Defecte gloeibougies komen vaak in de winterperiode aan het licht. Zij veroorzaken indirect meer schade dan menigeen denkt. Het meest hinderlijke voor de klant is natuurlijk het slecht starten van zijn auto. Wat minder opvalt, maar minstens zo belangrijk is, is dat met defecte gloeibougies de uitstoot van schadelijke gassen en het brandstofverbruik vele malen hoger is.

Conclusie: de gloeibougies moeten vervangen worden. Bij een vervanging is het van groot belang dat het juiste type gloeibougie wordt gebruikt. Over het algemeen geldt dat ieder type gloeibougie maatwerk is. Zo verschillen gloeibougies bijvoorbeeld wat betreft materiaal en constructie. Er zijn bijvoorbeeld stalen en keramische gloeibougies met verschillende diameters en schroefdraadlengtes en voor verschillende accuspanningen of speciale gloeiprocedures. Dat tijdens de winterperiode de meeste gloeibougies vervangen worden, is niet zo vreemd. In tegenstelling tot benzinemotoren, waar de bougie voor de ontstekende vonk van de ontbranding van het lucht-/brandstofmengsel zorgt, zijn dieselmotoren zelfontbranders.

Carpartsdirect.nl biedt kwaliteit, scherpe prijzen en service

Carpartsdirect.nl verkoopt auto onderdelen van originele kwaliteit en tegen zeer scherpe prijzen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste onderdelen voor uw auto? Neem dan contact op met de helpdesk via 010-2467419 of stuur een mail naar info@carpartsdirect.nl. U kunt ook gebruik maken van de online chatfunctie.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!