Koppakking

Klik op een koppakking in de assortimentspagina en voer uw kenteken in. De juiste koppakking voor uw auto wordt dan getoond. Zit de juiste koppakking er niet bij, kijk dan ook eens bij de koppakkingsets.

Een koppakking vormt de afdichting tussen de cilinderkop en het motorblok. De cilinderkop is als het ware het boven deksel van de verbrandingsruimte (cilinders) van de motor. In de cilinderwanden van het motorblok lopen olie-en koelvloeistofkanalen. Deze voorzien de cilinderkop van smering en koeling. De koppakking zorgt tevens voor de afdichting van deze kanalen.

Hoe merk ik dat de koppakking lek is? Meestal is het eerste symptoom verlies van koelvloeistof. Je merkt dat één van de cilinders niet meer goed meedoet. De motor loopt snel warm, gaat soms zelfs koken. Afhankelijk van de plaats van het lek kan er olie in de koelvloeistof terechtkomen en/of zie je stoom uit de uitlaat komen. In een later stadium gaat de auto merkbaar vermogen verliezen en heel moeilijk starten.

Carpartsdirect.nl verkoopt koppakkingen van originele kwaliteit tegen de scherpste prijzen.Voer uw kenteken in of selecteer uw auto!